Ember Fund – Bitcoin Percuma Tanpa Modal

Ember Fund ialah satu aplikasi telefon (mobile apps) yang membolehkan kita untuk melabur/invest dalam mata wang kripto (cryptocurrency). Jika kita biasa melabur dengan Amanah Saham Bumiputera atau dana Public Mutual atau yang seangkatan dengannya, maka kita tahu yang kita tak beli saham-saham syarikat secara langsung. Pengurus-pengurus dana/fund ini yang uruskan dana kita dalam jual beli saham.

Jadi, kita cuma tunggu fund/dana kita ni untung atau naik harga. Jika ada kemungkinan untung, ada juga risiko rugi ya.

Oh ya, Ember Fund ini juga apps pelaburan mata wang kripto pertama yang Apple approve untuk App Store. Jadi boleh lah pengguna iPhone install apps ni. Pengguna Android memang tiada masalah untuk install.

Blog kali ini cuma ingin berkongsi tentang mining (melombong) Bitcoin guna Ember Fund apps ini. Percuma tau.

Step 1: Boleh install guna link ini ya – Ember Fund

Disclaimer: Link ini adalah produk Referrals saya. Jangan risau, tiada sebarang kos tambahan jika daftar melalui link Referrals saya. Anda akan dapat sama macam yang saya dapat. Saya akan dapat sedikit komisyen dan lebih bersemangat untuk mengembangkan blog ini.

Step 2: Selepas install dan daftar (sign up), tekan ‘Settings’ dan seterusnya tekan ‘ Tap here to start earning Bitcoin’. Paparan seperti di bawah akan muncul.

Step 3: Tekan ‘Start Earning’. Paparan seperti di bawah akan muncul. Mudah je kan.

Menurut Ember Fund apps ini, proses mining ini akan berhenti selepas 1 hari (24 jam). Jadi setiap hari kita perlu tekan ‘Start Earning’ tu. Bila setiap hari mining/melombong, baru dapat banyak hasil kan. Kita akan dapat ganjaran yang akan masuk dalam wallet Ember kita secara automatik selepas 1 BTC (Bitcoin) telah dilombong oleh kita semua (komuniti Ember).

Semoga bermanfaat.

Jika berminat untuk melabur mata wang kripto menggunakan apps ini, boleh tonton video tutorial di channel Youtube rasmi Ember Fund.

Leave a Comment

Your email address will not be published.